نفاس

نفاس

نفاس

سوال 320 :

زنى که بعد از زايمان، مدتى طولانى خون مى‌بيند، چه وظيفه‌اى دارد؟

جواب :

به مقدار ايّام عادت در حيض را نفاس قرار دهد و بعد از آن محکوم به حکم استحاضه است، اگر چه احتياط، جمع بين تروک نفساء و اعمال مستحاضه تا هجده روز است.

سوال 321 :

زن حامله‌اى که به علت تصادف با ماشين، چند روز از رحمش خون مى‌آيد و سپس بچه‌اش سقط مى‌شود و بعد هم چندين روز خون مى‌بيند، حکم اين خون‌ها چيست؟

جواب :

خون‌هايى که پس از سقط بچه مى‌بيند، اگر از ده روز بيشتر نباشد، خون نفاس است و بايد به احکام نفاس عمل کند و اما خون‌هاى پيش از ولادت، خواه ايّام عادت باشد و يا نباشد و خواه متصل به خون نفاس باشد ـ چنانچه ظاهر سوال است ـ و يا نباشد، در همه اينها اگر بداند که خون قروح و جروح نيست، بايد احتياط کند؛ يعنى از محرّمات اجتناب نمايد و واجبات را با انجام دادن اغسال انجام دهد.

سوال 322 :

اگر به واسطه جراحى يا سقط طبيعى، بخشى از جنين خارج شود و بخش ديگر، مثلاً بيست روز بعد خارج شود، خونى که در اين بيست روز و پس از آن مشاهده مى‌شود، چه خونى محسوب مى‌شود؟

جواب :

اگر به خونى که در اين مدت (مثلاً بيست روز) ديده، عرفا خون ولادت گفته شود و استمرار نيز داشته باشد، همه آن محکوم به نفاس است و خونى که بعد از خارج شدن تمام طفل ديده مى‌شود، فقط تا ده روز خون نفاس محسوب مى‌شود.

سوال 323 :

اگر بچه در شکم مادر بميرد و بعد از مردن، از شکم خارج شود، آيا خونى که بعد از خروج جنين مرده ديده مى‌شود، نفاس است؟

(109)

جواب :

احکام نفاس بر آن جارى است.

سوال 324 :

در بسيارى از موارد به هنگام تولد، بچه را با عمل جراحى و پاره کردن شکم از غير مجراى طبيعى به دنيا مى‌آورند. آيا خونى که بعد از تولد او از مجراى طبيعى خارج مى‌شود، حکم نفاس را دارد يا خير؟

جواب :

خونى که در وقت ولادت بچه ـ اگر چه به وسيله جراحى بيرون آورده شود ـ از مجراى طبيعى بيرون مى‌آيد، خون نفاس است؛ ولى خونى که به سبب جراحى از محلّ جراحى بيرون مى‌آيد، خون نفاس نيست.

سوال 325 :

آيا کارهايى که بر زن حائض حرام است، بر زنى که خون استحاضه يا نفاس هم ديده، حرام است يا خير؟

جواب :

بنا بر احتياط واجب کارهايى که بر زن حائض حرام است، بر نفساء نيز حرام است و زنى که در استحاضه متوسطه يا کثيره است، قبل از غسل واجب، نزديکى شوهر با او بنا بر احتياط جايز نيست و بنا بر احتياط حتى اگر غسل و وظايف ديگر خود را انجام داده باشد، نمى‌تواند جايى ازبدن خود را به خطّ قرآن برساند.

سوال 326 :

در صورت شک بين خون نفاس و خون زخم، وظيفه زن چيست؟ و چنانچه لباسش آغشته به اين خون شود، حکم خون نفاس را دارد يا زخم را؟

جواب :

اگر پس از ولادت بچه و قبل از گذشتن ده روز باشد، محکوم به حکم نفاس است و اگر پس از ده روز از ولادت بچه باشد، نفاس نيست.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 
Powered by TayaCMS