نيت
مسأله 952 :
انسان بايد نماز را به نيت قربت , يعنى براى انجام دادن خواست خداوند عالم بجا آورد , و لازم نيست نيت را از قلب خود بگذراند , يا مثلا به زبان بگويد چهار رکعت نماز ظهر مى خوانم قربة الى اللّه .
مسأله 953 :
اگر در نماز ظهر يا در نماز عصر نيت کند که چهار رکعت نماز مى خوانم و معين نکند ظهر است يا عصر , نماز او باطل است .
و نـيز کسى که مثلا قضاى نماز ظهر بر او واجب است , اگر در وقت نماز ظهر بخواهد آن نماز قضا يا نماز ظهر را بخواند , بايد نمازى را که مى خواند , در نيت معين کند.
مسأله 954 :
انـسـان بايد از اول تا آخر نماز به نيت خود باقى باشد پس اگر در بين نماز به طورى غافل شود که اگر بپرسند چه مى کنى ؟ نداند چه بگويد , نمازش باطل است .
مسأله 955 :
انسان بايد فقط براى انجام خواست خداوند عالم نماز بخواند پس کسى که ريا کند يعنى براى نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است .
خواه فقط براى مردم باشد , يا خدا و مردم هر دو را در نظر بگيرد.
مسأله 956 :
اگر قسمتى از نماز را براى غير خدا بجا آورد چه آن قسمت واجب باشد , مثل حمد يا مستحب باشد مثل قنوت , اگر آن قصد غير خدايى به تمام نماز سرايت کند يا آنکه از تدارک آن قسمت زيادى مبطل لازم آيد نمازش باطل است , و اگر نماز را براى خدا بجا آورد ولى براى نشان دادن به مردم در جاى مخصوصى مـثـل مسجد يا در وقت مخصوصى مثل اول وقت يا به طرز مخصوصى مثلا با جماعت نماز بخواند نمازش هم باطل است .