احکام سر بريدن و شکار کردن حيوانات
مسأله 2592 :
اگر حيوان حلال گوشت را به دستورى که بعدا گفته مىشود سر ببرند وحشى باشد يا اهلى، بعد از جان دادن، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است ولى حيوانى که انسان با آن وطى (نزديکى) کرده و گوسفندى که شير خوک خورده و همچنين حيوانى که نجاستخوار شده، اگر به دستورى که در شرع معين نموده اند آنرا استبراء نکرده باشند، بعد از سر بريدن گوشت آنها حلال نيست.
مسأله 2593 :
حيوان حلال گوشت وحشى مانند آهو و کبک و بز کوهى و حيوان حلال گوشتى که اهلى بوده و بعدا وحشى شده مثل گاو و شتر اهلى که فرار کرده ووحشى شده است، اگر به دستورى که بعدا گفته مىشود آنها را شکار کنند، پاک و حلال است ولى حيوان حلال گوشت اهلى مانند گوسفند و مرغ خانگى و حيوان حلال گوشت وحشى که بواسطه تربيت کردن اهلى شده است، با شکار کردن پاک و حلال نمىشود.
مسأله 2594 :
حيوان حلال گوشت وحشى در صورتى با شکار کردن پاک و حلال مىشود که بتواند فرار کند يا پرواز نمايد، بنابر اين بچه آهو که نمىتواند فرار کند وبچه کبک که نمىتواند پرواز نمايد، با شکار کردن پاک و حلال نمىشود، و اگر آهو و بچه اش را که نمىتواند فرار کند، با يک تير شکار نمايد آهو حلال وبچه اش حرام است.
مسأله 2595 :
حيوان حلال گوشتى که مانند ماهى خون جهنده ندارد اگر به خودى خود بميرد پاک است ولى گوشت آنرا نمىشود خورد.
مسأله 2596 :
حيوان حرام گوشتى که خون جهنده ندارد مانند مار، مرده آن پاک است ولى با سر بريدن حلال نمىشود.
مسأله 2597 :
سگ و خوک بواسطه سر بريدن و شکار کردن پاک نمىشوند، و خوردن گوشت آنها هم حرام است و حيوان حرام گوشتى را که مانند گرگ و پلنگ درنده و گوشتخوار است اگر به دستورى که گفته مىشود سر ببرند يا با تير و مانند آن شکار کنند پاک است ولى گوشت آن حلال نمىشود و اگر با سگ شکارى آنرا شکار کنند، پاک شدن بدنش هم اشکال دارد.
مسأله 2598 :
فيل و خرس و بوزينه و موش و حيواناتى مانند سوسمار در داخل زمين زندگى مىکنند، اگر خون جهنده داشته باشند، و به خودى خود بميرند نجسند. ولى اگر سر آنها را ببرند، يا آنها را با اسلحه شکار نمايند پاک اند.
مسأله 2599 :
اگر از شکم حيوان زنده، بچه مرده اى بيرون آيد يا آنرا بيرون آورند، خوردن گوشت آن حرام است.