وضوى جبيره
مسأله :
اگر زخم يا دمل يا شکستگى در مواضع وضو يا غسل باشد و آب براى آنها ضرر داشته باشد، در صورتى که ممکن باشد بايد روى آنها را مسح نمايد، و اگر ممکن نباشد بايد چيز پاکى روى آنها نهاده و روى آن را مسح نمايد، و اگر گذاشتن آن هم ممکن نباشد مسح ساقط است و شستن اطراف آنها کفايت مىکند و در هر صورت تيمّم لازم نيست.
مسأله :
اگر زخم يا دمل يا شکستگى در جلوى سر يا روى پاها باشد، چنانچه نتواند آن را مسح کند بايد چيز پاکى روى آن بگذارد و روى آن را با ترى آب وضو که در دست مانده مسح کند و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد، بايد به جاى وضو تيمّم کند.
مسأله :
اگر جبيره تمام يا بيشتر اعضاى وضو را بگيرد اگر مىتواند بايد وضوى جبيرهاى بگيرد.
مسأله :
کسى که در کف دست جبيره دارد و در موقع وضو دست تر روى آن کشيده است، اگر مىتواند بايد سر و پا را با همان رطوبت مسح کند و اگر نمىتواند بايد از جاهاى ديگر وضو رطوبت بگيرد، و اگر نمىتواند بايد تيمّمکند.
مسأله :
اگر جبيره بيشتر از معمول اطراف زخم را گرفته و برداشتن آن ممکن نيست، بايد به دستور جبيره عمل کند، و تيمّم لازم نيست.
مسأله :
اگر در جاى وضو زخم و جراحت و شکستگى نيست ولى به جهت ديگرى آب براى آن ضرر دارد بايد تيمّم کند.
مسأله :
اگر در جاى وضو يا غسل چيزى چسبيده است که برداشتن آن ممکن نيست يا مشقّت دارد بايد به دستور جبيره عمل کند، يعنى وضو يا غسل به طور معمول بگيرد و موقع شستن آن جا به عنوان جبيره دست روى آن بکشد.
مسأله :
غسل جبيرهاى را بايد ترتيبى بجا آورند و اگر ارتماسى انجام دهند باطل است.
مسأله :
کسى که وظيفه او تيمّم است اگر در بعضى از جاهاى تيمّم او زخم يا دمل يا شکستگى باشد بايد به دستور وضوى جبيرهاى تيمّم جبيرهاى نمايد.
مسأله :
کسى که بايد با وضو يا غسل جبيرهاى نماز بخواند چنانچه بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف نمىشود، مىتواند در اوّل وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شود، بهتر است صبر کند و اگر اوّل وقت نماز خواند و آخر وقت عذرش برطرف شد لازم نيست نماز را اعاده کند.
مسأله :
نمازهايى را که انسان با وضوى جبيرهاى خوانده صحيح است و بعد از آنکه عذرش برطرف شد، براى نمازهاى بعد بايد وضو بگيرد.