احکام رجوع کردن (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

احکام رجوع کردن (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

احکام رجوع کردن

مسأله 2532 :

در طلاق رجعى مردبه دو قسم مى تواند به زن خود رجوع کند:

اول ـ حرفى بزند که معنايش اين باشد که او را دوباره زن خود قرار داده است.

دوم ـ کارى کند که از آن بفهمند رجوع کرده است.

مسأله 2533 :

براى رجوع کردن لازم نيست مرد شاهد بگيرد، يا به زن خبر دهد، بلکه اگر بدون اينکه کسى بفهمد، بگويد به زنم رجوع کردم صحيح است.

مسأله 2534 :

مردى که زن خود را طلاق رجعى داده، اگر مالى از او بگيرد و با او صلح کند که ديگر به او رجوع نکند، حق رجوع او از بين نمى رود.

مسأله 2535 :

اگر زنى را دوبار طلاق دهد و به او رجوع کند، يا دو بار او را طلاق دهد و بعد از هر طلاق عقدش کند، بعد از طلاق سوم آن زن بر او حرام است، ولى اگر بعد از طلاق سوم به مردى ديگر شوهر کند، با چهار شرط به شوهر اول حلال مى شود، يعنى مى تواند آن زن را دوباره عقد نمايد:

اول ـ آنکه عقد شوهر دوم هميشگى باشد، و اگر مثلاً يک ماهه يا يک ساله او را صيغه کند، بعد از آنکه از او جدا شد، شوهر اول نمى تواند او را عقد کند.

دوم ـ شوهر دوم با او نزديکى و دخول کند.

سوم ـ شوهر دوم طلاقش دهد يا بميرد.

چهارم ـ عده طلاق يا عده وفات شوهر دوم تمام شود، و چنانچه در بين عده رجوع نمايد و دخول نمايد و بعد طلاق دهد و باز در بين عده رجوع نمايد و دخول نمايد و بعد طلاق دهد و بعد از محلل باز او را عقد نمايد و به همين نحو نيز طلاق دهد و رجوع و دخول نمايد تا نه طلاق، بعد از طلاق نهم بر او حرام مؤبد مى شود، و به محلل گرفتن حلال نمى شود، و اما اگر در بين عده رجوع ننمايد يا رجوع نمايد لکن دخول ننمايد، بعد از طلاق نهم حرام مؤبد نمى شود و به گرفتن محلل باز بر او حلال مى شود على الاظهر.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS