پوشانيدن بدن در نماز
مسأله 796 :
مرد بايد در حال نماز, اگرچه کسى او را نمى بيند عورتين خود را بپوشاند, و بهتر آن است که از ناف تا زانو را هم بپوشاند.
مسأله 797 :
زن بايد در موقع نماز, تمام بدن حتى سر و موى خود را بپوشاند, و احتياط مستحب آن اسـت که کف پاها را هم بپوشاند, ولى پوشاندن صورت به مقدارى که در وضو شسته مى شود و دسـتـهـا تا مچ و روى پاها تا مچ پا لازم نيست , اما براى آنکه يقين کند که مقدارواجب را پوشانده است , بايد مقدارى از اطراف صورت و قدرى پائين تر از مچها را هم بپوشاند.
مسأله 798 :
موقعى که انسان قضاى سجده فراموش شده يا تشهد فراموش شده را بجا مى آورد بايد خود را مثل موقع نماز بپوشاند, واحتياط مستحب آن است که در موقع بجا آوردن سجده سهو نيز خود را بپوشاند.
مسأله 799 :
اگر انسان عمدا يا از روى ندانستن مسأله , در نماز عورتش را نپوشاند, نمازش باطل است .
مسأله 800 :
اگر شخصى در بين نماز بفهمد که عورت او پيدا است , اظهر اين است که نمازش بـاطـل اسـت , ولـى اگر بعد از نماز بفهمد که در نمازعورت او پيدا بوده , نمازش صحيح است .
و هـمـچـنين است اگر در اثناء نماز بفهمد که قبلا عورتش پيدا بوده در صورتى که زمان فهميدن پوشيده باشد.
مسأله 801 :
اگر در حال ايستادگى لباسش او را مى پوشاند ولى ممکن است در حال ديگر, مثلا در حال رکوع و سجود نپوشاند, چنانچه موقعى که عورت او پيدا مى شود, بوسيله اى آن را بپوشاند, نماز او صحيح است , ولى احتياط مستحب آن است که با آن لباس نمازنخواند.
مسأله 802 :
انـسـان مـوقعى که پوشاک ندارد مى تواند در نماز خود را به علف و برگ درختان بپوشاند.
مسأله 803 :
انسان در حال ناچارى مى تواند در نماز خود را با گل بپوشاند.
مسأله 804 :
اگر چيزى ندارد که در نماز خود را با آن بپوشاند مى تواند نمازش را در اول وقت به طورى که در مسأله بعدى ذکر مى شودبجا آورد, ولى اگر تا آخر وقت پوشاک پيدا کند لازم است آن نماز را اعاده کند.
مسأله 805 :
کسى که مى خواهد نماز بخواند, اگر براى پوشاندن خود حتى برگ درخت و علف و گـل و لـجـن نداشته باشد در صورتى که احتمال بدهد که نا محرم او را مى بيند بايد نشسته نماز بـخواند, و اگر اطمينان دارد که نامحرم او را نمى بيند ايستاده نماز بخواند, و بنابر احتياط دست بـرعـورت خود بگذارد و در هر دو حال رکوع و سجود را با اشاره بجا آورد و اشاره سجود را بيشتر نمايد.