مواردى که مىشود نماز واجب را شکست
مسأله 1168 :
شکستن نماز واجب از روى اختيار بنابر احتياط واجب حرام است، ولى براى حفظ مال و جلوگيرى از ضرر مالى يا بدنى مانعى ندارد.
مسأله 1169 :
اگر حفظ جان خود انسان يا کسى که حفظ جان او واجب است، يا حفظ مالى که نگهدارى آن واجب مىباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، بايد نماز را بشکند.
مسأله 1170 :
اگر در وسعت وقت مشغول نماز باشد، و طلبکار طلب خود را از او مطالبه کند، چنانچه بتواند در بين نماز طلب او را بدهد، بايد در همان حال بپردازد، و اگر بدون شکستن نماز، دادن طلب او ممکن نيست بايد نماز را بشکند و طلب او را بدهد و بعد نماز را بخواند.
مسأله 1171 :
اگر در بين نماز بفهمد که مسجد نجس است، چنانچه وقت تنگ باشد، بايد نماز را تمام کند. و اگر وقت وسعت دارد وتطهير مسجد نماز را بهم نمىزند، بايد در بين نماز تطهير کند، بعد بقيه نماز را بخواند. و اگر نماز را بهم مىزند، در صورتى که بعد از نماز تطهير مسجد ممکن باشد، شکستن نماز براى تطهير جايز است، و اگر بعد از نماز تطهير مسجد ممکن نباشد، بايد نماز را بشکند و مسجد را تطهير نمايد، و بعد نماز را بخواند.
مسأله 1172 :
کسى که بايد نماز را بشکند، اگر نماز را تمام کند اگر چه معصيت کرده، ولى نمازش صحيح است اگر چه احتياط مستحب آن است که دوباره بخواند.
مسأله 1173 :
اگر پيش آن که باندازه رکوع خم شود، يادش بيايد که اذان و اقامه را فراموش کرده، چنانچه وقت نماز وسعت دارد، مستحب است براى گفتن آنها نماز را بشکند. و همچنين است اگر پيش از قرائت يادش بيايد که اقامه را فراموش کرده است.