6- فرو بردن سر در آب (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

6- فرو بردن سر در آب (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

6ـ فرو بردن سر در آب

مسأله 1624 :

اگر روزه‌دار عمداً تمام سر را در آب فرو ببرد، اگرچه باقي بدن او از آب بيرون باشد، روزه‌اش باطل مي‌شود ولي اگر تمام بدن را آب بگيرد و مقداري از سر بيرون باشد، روزه باطل نمي‌شود.

مسأله 1625 :

اگر نصف سر را يک دفعه و نصف ديگر آن را دفعه ديگر در آب فرو ببرد، روزه‌اش باطل نمي‌شود.

مسأله 1626 :

اگر شک کند که تمام سر زير آب رفته يا نه، روزه‌اش صحيح است.

مسأله 1627 :

اگر تمام سر زير آب برود ولي مقداري از موها بيرون بماند، روزه باطل مي‌شود.

مسأله 1628 :

احتياط واجب آن است که سر را در گلاب يا آب‌هاي مضاف ديگر فرو نبرد و اگر در چيزهاي ديگري که روان است فرو برد، روزه باطل نمي‌شود ولي احتياط مستحب آن است که سر را در آنها فرو نبرد.

مسأله 1629 :

اگر روزه دار بي اختيار در آب بيفتد و تمام سر او را آب بگيرد يا فراموش‌کند که روزه است‌و سر‌را در‌آب‌فرو‌برد، روزه‌او باطل‌نمي‌شود.

مسأله 1630 :

اگر بخيال اين که آب سر او را نمي‌گيرد، خود را در آب بيندازد و آب تمام سر او را بگيرد، روزه‌اش اشکال دارد مگر اين که اطمينان داشته باشد که آب سر او را نمي‌گيرد.

مسأله 1631 :

اگر فراموش کند که روزه است وسر را در آب فرو برد، يا ديگري به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زير آب يادش بيايد که روزه است يا آن کس دست خود را بردارد، بايد فوراً سر را بيرون آورد و چنانچه بيرون نياورد، روزه‌اش باطل مي‌شود.

مسأله 1632 :

اگر فراموش کند که روزه است و به نيّت غسل سر را در آب فرو برد، روزه وغسل او صحيح است.

مسأله 1633 :

اگر بداند که روزه است وعمداً براي غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معيّن باشد، روزه وغسل هر دو باطل است و اگر روزه مستحبّ باشد، يا روزه واجبي باشد که مثل روزه کفّاره وقت معيّني ندارد، غسل صحيح وروزه باطل مي‌شود.

مسأله 1634 :

اگر براي آن که کسي را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزه‌اش باطل مي‌شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

پر بازدیدترین ها

No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
Powered by TayaCMS