وضو

وضو

احکام وضو

سوال 115 :

متأسّفانه دچار وسواس شده، وضو و غسل و طهارت و قرائت نماز و به خصوص «و لا الضّالين» را زياد تکرار مى کنم. به طورى که خودم هم خسته مى شوم، بلکه به خاطر اين کار من، ديگران نيز خسته و ناراحت مى شوند. اگر (مثلا) چيزى از دستم به زمين بيافتد، حتماً بايد آن را آب بکشم. و يا خيلى وقتها، روى زمين نمى نشينم، چون زمين را نجس مى دانم. اگر امکان دارد حکم بنده را بيان فرماييد، و مرا از وسواس نجات دهيد.

جواب :

نماز و وضوى شما به ترتيبى که نوشته ايد، اشکال دارد، و اگر ادامه دهيد شرعاً مسؤول خواهيد بود. تنها وظيفه شما اين است که به همان مقدار که افراد معمولى متديّن عمل مى کنند، همان طور عمل کنيد. و اگر شيطان وسوسه کرد که عملتان باطل است گوش نکنيد. و ما مسؤوليّت صحّت اعمال شما را بر عهده مى گيريم.

سوال 116 :

کسى که بول يا غائط پى در پى از او خارج مى شود، اگر نتواند هيچ مقدار از نماز را با وضو بخواند، آيا مى تواند چند نماز را با يک وضو بخواند؟

جواب :

دو نماز پشت سر هم را مى تواند با يک وضو بخواند. يا مثلا تمام نماز شب را با يک وضو بخواند.

سوال 117 :

آيا مجروحين جنگ و کسانى که قطع نخاع شده، و قدرت برنگهدارى بول ندارند، مى توانند با يک وضو در نماز جمعه شرکت کرده، و به استماع خطبه و اداى نماز جمعه و عصر بپردازند؟

جواب :

آنها بايد مقارن شروع خطبه ها وضو بگيرند، و بلافاصله در نماز جمعه شرکت کنند. در اين صورت، نمازشان (حتّى نماز عصر) با همان وضو صحيح است.

سوال 118 :

آيا افراد قطع نخاع که قادر بر کنترل و حفظ وضوى خود نيستند، و متوجّه باطل شدن وضو نمى شوند، براى هر نماز بايد وضوى جداگانه اى بگيرند، يا مثلا براى نماز ظهر و عصر يک وضو کفايت مى کند؟

جواب :

براى نماز ظهر و عصر يک وضو کفايت مى کند.

سوال 119 :

جانباز قطع نخاع هستم، بدين جهت بول و غائط بى اختيار از من خارج مى شود. آيا براى هر نماز بايد وضو بگيرم؟ براى سجده سهو و نماز احتياط چطور؟

جواب :

مى توانيد يک وضو براى دو نماز بگيريد. و نماز احتياط و سجده و وضوى ديگرى لازم ندارد.

سوال 120 :

فردى هستم قطع نخاع که بول و غائط بى اختيار از من خارج مى شود. و هنگامى که وضو مى گيرم بايد سريعاً نماز بخوانم تا وضويم باطل نشود، اگر احتمال بدهم که با طولانى شدن نماز وضويم باطل مى شود، آيا جايز است مستحبّات نماز، مانند اذان و اقامه را بجا آورم؟

جواب :

بهتر است تا مطمئن نباشيد مستحبّات را بجا نياوريد.

سوال 121 :

آيا براى مجروحين جنگى، که قطع نخاع هستند، و قادر بر جلوگيرى از خروج بول نمى باشند، جايز است که بين وضو و نمازشان فاصله بيندازند، تا بتوانند در نماز جماعت شرکت کنند؟

جواب :

در صورتى که فاصله به مقدارى باشد که مثلا از خانه به مسجد برسند اشکالى ندارد.

سوال 122 :

کسى که بول او پى در پى خارج مى شود، اگر در وسط نماز اوّل بول خارج شود، ولى بين دو نماز بولى خارج نشود، آيا مى تواند با يک وضو هر دو نماز را بخواند؟

جواب :

اشکالى ندارد.

سوال 123 :

کسى که مرضى دارد که در بين نماز چند مرتبه غائط از او خارج مى شود، وظيفه اش چيست؟

جواب :

چنانچه تجديد وضو براى او مشکل نباشد، وضو را تجديد کند. و اگر مشقّت زياد دارد، با همان يک وضو مى تواند نماز را به جا آورد.

سوال 124 :

کسى که غائط طورى پى در پى از او خارج مى شود که وضو گرفتن بعد از هر دفعه براى او سخت است. اگر بتواند مقدارى از نماز را با وضو بخواند، آيا همان يک وضو کافى است؟

جواب :

يک وضو کافى است; بلکه مى تواند براى دو نماز پشت سر هم به يک وضو قناعت کند.

سوال 125 :

وظيفه کسى که دائماً به اندازه ناچيزى باد از او خارج مى شود چيست؟

جواب :

يک وضو براى هر نماز کافى است; بلکه مى تواند دو نماز را هم با همان يک وضو بخواند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

نماز

نماز

No image

راه ثابت شدن اوّل ماه

No image

وضو

No image

وضو

No image

وضو

No image

وضو

No image

وضو

No image

وضو

No image

وضو

استفاءسایر مراجع

No image

وضوء

پر بازدیدترین ها

No image

خمس مغازه ‌ها

No image

احکام غسل جنابت

No image

روزه

Powered by TayaCMS