احکام محرمیت

احکام محرمیت

احکام محرميت

سوال 697 :

آيا راهي براي محرم شدن 2 دختر که به خاطر نداشتن فرزند در خانواده‌اي (پدر خوانده) موجود است البته به غير از ازدواج پدر خوانده با آنها؟ ضمناً از مرحله شير خوارگي گذشته‌اند؟

جواب :

در صورت داشتن پدر يا جد سرپرست خانواده اگر به آنها متعه کنند به سرپرست خانواده محرم مي‌شوند.

سوال 698 :

شخصي دختر بچه‌اي را سه روزه از پرورشگاه گرفته و او را به عنوان فرزندي تقبل نموده است. از چه طريقي مي‌شود اين طفل را محرم نمود؟ و آيا جايز است آن طفل را صيغه محرميت خواند براي پدر آن شخص و آيا اجازه حاکم شرع لازم است؟

جواب :

با طريقي که مرقوم شده است، با اجازه حاکم شرع محرميت حاصل مي‌شود.

سوال 699 :

آيا غير محارم از اقوام فرقي با نامحرمان ديگر دارند؟

جواب :

فرقي ندارد.

سوال 700 :

شخصي خانمي را عقد نموده و هنوز دخول نکرده آيا تإ؛ظظ مادامي که دخول نکرده دختر اين زن به شخص مذکور محرم مي‌شود يا خير؟ توضيحاً اينکه عقد، دائم است و هنوز آن زن در عقد اين شخص مي‌باشد، مثلاً فوت نکرده يا طلاق نداده است.

جواب :

تا دخول نکرده، دختر آن زن محرم نيست.

سوال 701 :

شخصي خانم اول او فوت شده، ازدواج دوم را انجام داد حالا از زن دوم هيچ بچه ندارد، مي‌خواهد دختر خود را شوهر دهد، چه کار بايد بکند که داماد به زن دوم محرم شود؟

جواب :

در فرض مسئله راهي وجود ندارد.

سوال 702 :

من مي‌خواستم با دختر عمويم ازدواج کنم، اما چون شير مادر او را خورده بودم نسبت به هم محرم هستيم و اين شير را من در زمان تولد خواهر بزرگ اين دختر عمومي خورده‌ام و در واقع هر 2 دختر عموي من مي‌باشند. و من مدت يک ماه از شير مادر آنها استفاده کرده‌ام ولي در اين مدت شير خشک نيز خورده‌ام. مثلاً امروز صبح که شير خوردم تا صبح ديگريا دو روز بعد از آن شير مي‌خوردم و د اين ميان از شير خشک استفاده مي‌کردم و هيچ موقع 15 مرتبه پشت سرهم شير نخورده‌ام با توجه به اينکه تمام اين مطالب را از روي تحقيق بيان شد، وظيفه چيست؟

جواب :

اگر در بين پانزده مرتبه شير خوردن يا در بين 24 ساعت، غذا يا شير خشک خورده باشد محرميت حاصل نشده است و همچهين اگر از خوردن شير آن زن استخوان شما محکم نشده و گوشت در بدنتان نروئيده است محرميت حاصل نشده است و مي‌توانيد با او ازدواج کنيد و اگر در موضوعات فوق شک هم داشته باشيد مي‌توانيد ازدواج نمائيد.

سوال 703 :

آيا عروس نوه دختري به جد محرم است يا خير؟

جواب :

محرم است.

سوال 704 :

اگر وطي به حرامي فيما بين دو نفر جنس مذکر ايجاد شود آيا هيچگونه راهي جهت حلال شدن خواهر به طرف مقابل هست؟ چگونه؟

جواب :

فقط خواهر و مادر و دختر مدخول، به مرد داخل کننده حرام است نه به عکس و راهي جهت حلال شدن وجود ندارد.

سوال 705 :

امروزه حضات اطفال درمانده طبق قوانين جمهوري اسلامي توسط اشخاص داوطلب هنگامي ميسر است که نبودن سرپرستي از اقرباي طفل براي دادگاه محرز شود و معمولاً افرادي که اقدام به سرپرستي اينگونه اطفال مي‌کنند براي ايجاد محروميت دو راه در پيش پا دارند:

1- ايجاد رابطه رضاعيت.

2- جاري ساختن صيغه محروميت با اقربا بطوري که بين طفل و زوجين سرپرست ايجاد محرميت شود.

با توجه به اينکه در بسياري موارد ايجاد رابطه رضاعيت ميسر نيست و جاري ساختن صيغه محرميت نيز طبق فتاواي موجود منوط به اذن پدر يا جد پدري است و همين امر سبب مي‌گردد که اطفال موجود در پرورشگاهها که غالباً نيز از فضاي رواني اخلاقي و فيزيکي نامطلوبي برخوردارند از سرپرستي افراد مشتاق و دلسوز و مخصوصاً قائل به مسائل شرعي و مسئله محرم و نامحرم محروم شوند. با توجه به مواردي که معروض افتاد متمني است مرقوم فرماييد:

الف - آيا اذن والدين که صلاحيت آنها براي سرپرستي طفل مورد نظر محرز شده مي‌تواند جايگزين پدر يا جد پدري براي اجراي صيغه محرميت شود؟

ب - در صورت منفي بودن جواب فرض اول آيا حاکم شرع خود مي‌تواند اجازه جاي شدن صيغه محرميت را بدهد؟

جواب :

در صورت مثبت بودن فرض دوم آيا اذن دادگاه صالح مي‌تواند جايگزين حکم حاکم شرع بشود يا نه؟

جواب :

در فرض فوق فقط حاکم شرع چون بر اساس رعايت مصلحت عمل مي‌کند، مي‌تواند اجازه بدهد و دادگاه صالح که مجاز از فقيه باشد نيز با رعايت مصلحت مي‌تواند اجازه بدهد.

سوال 706 :

زني که حامله بوده و طلاق داده شده که به واسطه وضع حمل عده او تمام مي‌شود، چنانچه فواً شوهر کند و چون زن شير داشته اگر بچه غير را شير کامل دهد که رضاع حاصل شود، نسبت به زن، مادر رضاعي محسوب مي‌شود؟ و چون شير مال حمل شوهر اول بوده، بچه نسبت به شوهر اول هم فرزند رضاعي است يا خير؟

جواب :

زن اگر با شرائط رضاع شير داده است فرزند رضاعي او نيز محسوب مي‌شود

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

احکام نماز

No image

احکام خمس

No image

احکام تقلید

No image

احکام زکات

No image

احکام مضاربه

Powered by TayaCMS