نذر

نذر

نذر

سوال 1319 :

کاسبى مثلا به اين لفظ نذر کرده که: يا اباالفضل العباس (عليه السلام) اگر من از اين کسب استفاده کنم صدى پنج از اين درآمد مال جناب شما باشد. گاهى در نظر مى گيرد که از سهم آن حضرت مس بخرد يا صرف برق کند يا پارچه سياه جهت سينه زنهاى هيأت ابوالفضل خريدارى و يا اطعام کند. و امثال ذلک. ولى صيغه مخصوصى را که در نذر شرط است (لله علّى کذا) تلفظ نکرده است، آيا ملزم است به اين نذر عمل کند يا نه؟ و اگر به آن صيغه مخصوص تلفظ مى کرد مى توانست در مطلق امور خيريه مصرف کند؟ يا بايد در همان مصرفى که در نظر داشته صرف کند؟

جواب :

در فرض مذکور وفاى به نذر واجب نيست. و اگر ناذر بخواهد در هر راه خيرى آن را به قصد اهداى ثواب آن به حضرت ابوالفضل العباس (عليه السلام) صرف کند خوب است. و در نذر صحيح، غير از آنچه در نظر گرفته خلاف احتياط است.

سوال 1320 :

اگر شخصى بگويد: خدايا اگر حاجت من برآورده شد فلان کار را مى کنم. آيا در انعقاد نذر کافى است؟

جواب :

کافى نيست. و در انعقاد نذر بايد صيغه مخصوص يعنى «لله علىّ کذا» خوانده شود، يا لفظى مرادف آن، مانند اينکه بگويد: براى خدا بر من است که چنين کارى بکنم.

(صفحه346)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

No image

احکام نذر

مقالاتی که اخیرا مشاهده شده اند.

No image

نماز جمعه

No image

نماز جماعت

No image

احکام قبله

No image

احکام دیات

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

غسل میّت

No image

کفن

No image

حَنُوط

No image

نماز میّت

No image

دفن میّت

پر بازدیدترین ها

No image

نبش قبر

No image

احکام قبرستان

No image

دفن میّت

No image

غسل میّت

No image

نماز میّت

Powered by TayaCMS