غسل حيض
سوال 99 :
اگر زنى به وسيله خوردن قرص از عادت ماهانه خود جلوگيرى نمايد، آيا مى تواند با آن حال قرآن بخواند و روزه و حج و ساير عبادات را انجام دهد؟
جواب :
مى تواند و اعمال او اشکالى ندارد.
سوال 100 :
زنى براى جلوگيرى از بچّه دار شدن از دستگاه استفاده مى کند، به همين علّت روزهاى عادتش کم و زياد مى شود و موقع معيّنى ندارد، وظيفه او چيست؟ آيا عباداتى که انجام داده، باطل است؟ توضيح اين که: قبل از استفاده از دستگاه، ايّام عادت او هفت روز بوده است. آيا بعد از هفت روز مى تواند غسل کند و عباداتش را انجام دهد؟
جواب :
اگر چند مرتبه در مواقع مختلف يا ايّام مختلف بر خلاف عادت اوّل خون ببيند جزء مضطربه است و در اين حال اگر 10 روز يا کمتر خون ببيند همه اش حيض است، و اگر بيش از ده روز خون ببيند آن مقدار از آن که نشانه حيض را داشته باشد و از سه روز کمتر و از ده روز بيشتر نباشد حيض محسوب مى شود و اگر همه اش يک جور باشد مطابق عادت خويشاوندان خود عمل مى کند.
سوال 101 :
آيا نزديکى در روز آخر عادت ماهيانه در حالى که هنوز خون قطع نشده، حرام است؟ و در صورتى که قطع شده ولى هنوز غسل نکرده چه حکمى دارد؟
جواب :
اگر خون قطع نشده حرام است و بعد از آن اشکالى ندارد.
سوال 102 :
در بعضى از اوقات عادت ماهانه زنان در اثر مصرف دارو دچار اختلال مى شود; از آن جمله اين که در ايّام عادت خون کمرنگ و گاهى به صورت لکه مشاهده مى کنند، در اين صورت وظيفه زن نسبت به نماز و روزه و طواف چيست؟
جواب :
خون کم رنگ و لکه در ايّام عادت اگر سه روز متوالى ادامه يابد در حکم عادت است; ولى اگر سه روز متوالى ادامه نيابد حکم استحاضه را دارد.