ديگر احکام جنابت
سوال 290 :
زنى که در حال جنابت است، اگر قبل از غسل کردن حيض شود، آيا مىتواند در حال حيض، غسل جنابت را انجام دهد و بعد از پاک شدن از حيض، فقط نيّت غسل حيض را بنمايد يا بايد صبر کند و بعد از پاکى از حيض، نيّت هر دو غسل را کند؟
جواب :
اقوى اين است که غسل جنابت زن حائض در حال حيض، صحيح است و اشکال ندارد؛ ولى مىتواند صبر کند و پس از پاک شدن از حيض، هر دو غسل را يک جا انجام دهد.
سوال 291 :
اگر کسى در مسجد بخوابد و محتلم شود، آيا براى غسل کردن بايد از مسجد خارج شود يا در داخل مسجد هم مىتواند غسل کند؟
(102)
جواب :
اگر وقت خروج از مسجد، کمتر از مکث براى تيمّم است، بايد زود بيرون بيايد و اگر مکث براى تيمّم، مساوى و يا کمتر از وقت خروج از مسجد است، تيمّم کند و سپس از مسجد خارج شود و اگر زمان غسل، مساوى با زمان تيمّم و يا کمتر از آن است، غسل کند.
سوال 292 :
اگر دو نفر باشند که يکى جنب و ديگرى بدون وضو است و آبى که موجود است، فقط براى يکى از آنها کافى است، کدام يک در استعمال آب، بر ديگرى مقدّم است؟
جواب :
اگر يکى از آنها مالک آب باشد و يا اين که مالک آب، فقط به يکى از آنها اجازه استفاده از آب را داده باشد، بايد همان فرد آب را در وضو يا غسل مصرف کند، وگرنه فرد جنب، بنا بر احتياط در مصرف آب براى غسل کردن مقدّم است.
سوال 293 :
کسى غسل جنابت کرده و نمىداند که بعد از غسل، حدثى که وضو را باطل مىکند از او سر زده يا خير و احتياطا وضو مىگيرد. تکليف او چيست؟
جواب :
در مفروض سوال، وضوى احتياطى اشکال ندارد، اگر چه لازم نيست.
سوال 294 :
بدن فردى بعد از غسل جنابت هنوز خيس است. اگر اين شخص بول کند، آيا غسل وى باطل مىشود؟
جواب :
باطل نيست؛ ولى براى نماز بايد وضو بگيرد.
سوال 295 :
اگر انسان بداند که در وقت نماز، امکان غسل کردن ندارد، آيا اجازه نزديکى با همسر خود را دارد؟
جواب :
مانعى ندارد.
سوال 296 :
کسى که در مهمانى، جنب مىشود و از روى حيا و شرم به حمام اين منزل نمىرود، آيا جايز است در قسمت ديگرى از خانه، بدون اين که صاحب خانه متوجه
(103)
شود، غسل کند و در صورت جايز نبودن، آيا تيمّم کردن صحيح است؟
جواب :
خجالت و شرم نمودن از صاحب خانه عذر شرعى نيست. بايد در محلّى که ميزبان راضى است، غسل کند و نماز را در وقت بخواند و اگر تأخير کرد و وقت تنگ شد، بايد تيمّم نمايد و نماز را بخواند.
سوال 297 :
اگر شخص جنب وارد مسجد شود، آيا بيرون کردن او واجب است يا نه؟ و اگر شخص جنب، ديوانه يا بچه يا غير ملتفت باشد، چه حکمى دارد؟
جواب :
بيرون کردن جنب از مسجد از باب نهى از منکر و يا جلوگيرى از هتک مسجد و يا سرايت نجاست به مسجد واجب است.