خروج مَنى از مرد
سوال 272 :
کسى که گاهى ديوانه مىشود و يا بر اثر بيمارى گاهى غش مىکند، اگر در آن حال، بدون اين که خودش بفهمد، منى از او خارج شود، آيا جنب محسوب مىشود؟
جواب :
اگر يقين کند منى از او بيرون آمده، جنب است و بايد براى نماز و اعمالى که طهارت براى آنها شرط است، غسل کند.
سوال 273 :
کسى که بر اثر مريضى و بدون اختيار، منى از او خارج مىشود و خروج منى از روى شهوت نبوده و با جستن و سست شدن بدن همراه نيست، وظيفهاش در امر
(98)
طهارت و نماز چگونه است؟
جواب :
اگر يقين کند که منى است، وظيفهاش تطهير محلّ آلوده شده به منى و غسل نمودن است و اگر نمىتواند غسل کند و عذر شرعى دارد، تيمّم کند و نماز بخواند.
سوال 274 :
مردى که به سبب بيمارى به طور دائم از او منى خارج مىشود، براى غسل و نماز چه وظيفهاى دارد؟
جواب :
اگر يقين کند آنچه خارج مىشود، منى است، بايد تا مىتواند براى نماز غسل کند و اگر حرجى باشد و با مداوا و راههاى ديگر خوب نشود، به مقدار ممکن غسل کند و اداى نمازها را تا مىتواند طورى قرار دهد که با غسل واقع شود و اگر غسل کردن ممکن نيست و يا حرجى است، با تيمّم بدل از غسل نماز بخواند.
سوال 275 :
اگر مردى در لباس خود منى مشاهده کند، ولى نداند که از خود اوست يا از ديگرى، آيا بايد غسل جنابت کند؟ و اگر بداند که منى از خود اوست، ولى نداند که منى سابق است که براى آن غسل کرده است يا منى جديد است که برايش غسل نکرده، چه بايد بکند؟
جواب :
در صورت اول، بر او غسل واجب نيست؛ ولى در صورتى که در لباس مختصّ به او منى پيدا شود، بنا بر احتياط واجب بايد غسل کند و در صورت دوم نيز غسل واجب نيست؛ ولى احتياط مستحب اين است که غسل کند.
سوال 276 :
بيمارى ادرارش در داخل کيسه ادرارى که متصل به خودش است، جمع مىشود. اگر داخل کيسه ادرار، مايعى مشاهده کند و شک کند که منى است يا نه، تکليفش چيست؟
جواب :
اگر يقين نکند که منى است و از او بيرون آمده، غسل بر او واجب نيست، مگر در موردى که قبلاً منى از او بيرون آمده و استبراء به بول نکرده
(99)
باشد که در اين صورت حکم منى را دارد.
سوال 277 :
اگر در آزمايش ادرار شخصى اسپرم مشاهده شود، آيا جنب محسوب مىشود و تکليف نمازها و روزههاى او در مدتى که مطلع نبوده، چيست؟
جواب :
صرف مشاهده اسپرم در ادرار، اگر موجب اطمينان بر خروج منى نباشد، باعث جنابت نيست.
سوال 278 :
کسى که بعد از خروج منى، استبراء به بول کرده و بعد غسل نموده و بعد از غسل، رطوبتى که مشکوک بين بول و منى است، از او خارج شده، اين رطوبت را بايد بول قرار دهد يا منى؟
جواب :
محکوم به بول است.
سوال 279 :
فردى بعد از خارج شدن منى، بدون استبراء کردن غسل جنابت مىکند و بعد از غسل جنابت، بول و استبراء مىنمايد و بعد از استبراء، آب مشکوکى مشاهده مىکند که مردّد بين بول و منى است. حالا بايد غسل کند يا وضوى تنها کافى است؟
جواب :
اگر بعد از بول و استبراء کردن و قبل از خروج آب مشکوک وضو نگرفته باشد، وضو کافى است و غسل لازم نيست، اگر چه بهتر است غسل را هم انجام دهد.
سوال 280 :
شخصى که بعد از غسل جنابت، رطوبت مشکوکى را مىبيند و شک دارد که قبل از غسل جنابت، استبراء کرده يا نه، چه حکمى دارد؟
جواب :
بنا را بر استبراء نکردن بگذارد و غسل کند و احتياط اين است که وضو هم بگيرد.
سوال 281 :
اگر آبى از انسان در حال خواب خارج شود و انسان در حال خواب يا بعد از بيدارى نفهمد که علائم سه گانه مربوط به منى را داراست يا خير، تکليفش چيست؟
جواب :
اگر به واسطه بعضى علائم و ساير قرائن و خصوصيات، اطمينان پيدا
(100)
نکند که منى است، حکم منى ندارد، مگر اين که بعد از جنابت باشد و استبراء به بول نکرده باشد.