شکیات نماز

شکیات نماز

شکيات نماز

سوال 283 :

ـ اگر کسى در حال نماز شک کند، نمازى که مى خواند، نماز ظهر است يا عصر و يا مغرب است يا عشا، تکليف چيست؟

جواب :

در فرض سوال بنا بگذارد که نماز ظهر است يا مغرب ونماز را تمام کند و بعد نماز بعدى را بخواند مگر اينکه در وقت اختصاصى باشد.

سوال 284 :

ـ اگر نمازگزار در هنگام گفتن «سمع الله» شک کند که رکوع را انجام داده يا نه تکليفش چيست؟ و همچنين اگر در حال قنوت شک کند که حمد و سوره را خوانده است يا خير، شک او شک بعد از محل است ياخير؟

جواب :

در فرض سوال رکوع را انجام دهد و اين فرض شک بعد از محل نيست. بلى اگر در حال قنوت شک کرد که حمد و سوره را خوانده يا نه اعتنا نکند و

----------

1 ـ عن البزنطي، قال: قلت للرضا عليه السلام: کيف الصلاة على الرسول صلى الله عليه و آله فى دبر المکتوبة و کيف السلام عليه؟ فقال عليه السلام تقول: السلام عليک يا رسول الله و رحمة الله و برکاته،السلام عليک يا محمد بن عبدالله، السلام عليک يا خيرة الله، السلام عليک يا حبيب الله، السلام عليک يا صفوة الله، السلام عليک يا امين الله، اشهد انک رسول الله، و اشهد انک محمد بن عبدالله، و اشهد انک قد نصحت لأمتک و جاهدت فى سبيل ربک، و عبدته حتى اتيک اليقين، فجزاک اللّه يا رسول الله، افضل ما جزى نبياً عن أمته. اللّهم صلّ على محمد و آل محمد، افضل ما صليّت على ابراهيم و آل ابراهيم، انک حميد مجيد. (بحارالانوار، ج 100، ص 181).

----------

(صفحه140)

شک او شک بعد از محل است.

سوال 285 :

ـ آياکثيرالشک، در نمازهاى دو رکعتى و سه رکعتى هم نبايد به شک خود اعتنا کند؟ در نمازهاى چهار رکعتى که شک او در 1 و 2 است چطور؟

جواب :

بلى کثيرالشک نبايد اعتنا کند و فرقى بين نمازها و شک در 1 و 2 و غيره نيست.

سوال 286 :

ـ شخصى در اثناى نماز، شک در صحت نماز خود مى کند و آنرا رها کرده و بلافاصله و بدون انجام کارى که نماز را باطل مى کند، مجدداً نماز ديگرى شروع مى کند، آيا نمازش صحيح است و آيا در اين مسأله فرقى بين اول نماز يا وسط آن وجود دارد؟

جواب :

اولاً به صرف شک، قطع نماز جايز نمى شود بلکه لازم است مسائل شکيات را بطوريکه در توضيح المسائل بيان شده، ياد بگيرند و در هنگام عروض شک طبق آنها عمل کنند. و ثانياً نيت قطع، بدون انجام کارى که موجب بطلان نماز شود، نمازگزار را از نمازى که مشغول بوده خارج نمى کند لذا در مواردى که مى خواهند نمازى را رها کنند و نماز ديگرى را شروع کنند بايد منافى انجام دهند، مثلاً حرف بزنند يا پشت به قبله کنند، پس از آن به نماز ديگرى مشغول شوند و در اين مسأله فرقى بين نماز جماعت و فرادى و اول و وسط نماز نيست.

سوال 287 :

ـ اگر کسى به خيال اين که به رکوع امام مى رسد اقتدا کرد ولى به رکوع نرسيد سپس نماز را قطع کرد و بدون انجام دادن کارى که نماز را باطل مى کند مجدداً تکبيرة الاحرام گفت و نماز را به جماعت يا فرادى خواند وظيفه اش چيست؟

جواب :

درفرض سوال بايد نماز را اعاده کند وفرقى بين جماعت و فرادا نيست.

----------

(صفحه141)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

شکیات نماز

استفاءسایر مراجع

No image

احکام نماز

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام خانواده

No image

طــلاق

No image

ارث

No image

حقـوق

No image

قـضـا

پر بازدیدترین ها

No image

مظالم عباد

No image

نماز وحشت

No image

شکیات نماز

No image

احکام بانوان

No image

نماز جماعت

Powered by TayaCMS