شرايط وضو
سوال 1 :
شخصى وارد يکى از مساجد شده وضو گرفته وقتى وضوى او تمام شد خادم درب مسجد را بست در اين صورت آيا مىشود با اين وضو برود به جاى ديگر نماز بخواند در صورتى که آب و وضوخانه هم براى مسجد و نمازگزاران همان مسجد وقف گرديده است ؟
جواب :
در فرض سوال خواندن نماز با آن وضو اشکالى ندارد و در حال اختيار نمىتوان چنين کارى کرد .
سوال 2 :
در صورت عدم صحّت در سوال فوق، آيا بدون ابطال اين وضو، وضوى ديگرى گرفته شود صحيح است يا نه ؟
جواب :
اگر فرض عدم صحّت شود، احتياجى به ابطال نيست زيرا بخودى خود باطل است و بايد وضوى ديگرى بگيرد گرچه در مسئله قبل متعرض شديم که وضو صحيح است .
سوال 3 :
پس از شستن صورت و دستها و کشيدن مسح سر آيا مىشود چند قدم راه رفت و بعد مسح پاها را کشيد ؟
جواب :
اگر موالات عرفى به هم نخورد اشکالى ندارد .
سوال 4 :
آيا مىتوان در مسجدى وضو گرفت و با آن وضو در مسجد ديگر نماز خواند ؟
جواب :
اگر آب مسجد وقف در خصوص نماز خواندن در آن مسجد نباشد اشکالى ندارد .
سوال 5 :
حضرتعالى در رساله احکام در باب طهارت مسئله 227 فرمودهايد وضو گرفتن در نهرهاى بزرگ يا کوچک اگر چه انسان نداند که صاحب آنها راضى است، اشکال ندارد حال آيا اين حکم درباره وضو است يا شامل غسل هم مىشود، مثلاً رودخانهاى حدود 500 نفر سهم دارند، شخصى هم نياز به آب دارد و در آن رودخانه غسل مىکند هيچگونه علمى ندارد درباره رضايت وعدم رضايت تکليفش چيست ؟
جواب :
اگر بگونهاى باشد که غسل کردن در مثل آن، موجب عدم رضايت صاحبش نباشد مثل گلآلود شدن آب و امثال آن حکم غسل هم حکم وضو را دارد و الاّ محلّ اشکال است .
سوال 6 :
شخصى کنتور آب را دست کارى کرده شماره کنتور کمتر از ميزان مصرف شده را نشان مىدهد، با توجّه به اين که علم داشته که اين کار حرام است در اين صورت وضو و غسل او چه حکمى دارد ؟ و آيا جلب رضايت مسئولين لازم است ؟
جواب :
بطلان وضو و غسل در فرض مذکور مشکل است ولى بايد احتياط نمود با چنين وضو و غسلى نماز خوانده نشود، رضايت مسئول در صورتى که در حدود اختيارات او باشد نسبت به آينده فايده دارد نه در صحّت عمل انجام شده اگر قائل به فساد شويم .
سوال 7 :
اگر خون مردگى زير پوست جمع شود چگونه بايد وضو گرفت ؟
جواب :
لازم نيست خون را از زير پوست خارج کند، مگر آنکه پوست سوراخ شده باشد که خون زير پوست موجب گردد، اطراف آن نجس شود در اين صورت بايد خون را خارج کنند و اگر امکان نداشته باشد وضوى جبيره بگيرد .
سوال 8 :
اگر کسى وضو گرفته و بعد متوجّه شد که در يکى از اعضاء وضو پولک ماهى چسبيده، آيا مانع از رسيدن آب است يا نه ؟
جواب :
ظاهراً مانع از رسيدن آب به عضو است و بايد دوباره وضو بگيرد .