جاهائى که قضا و کفّاره روزه واجب است

جاهائى که قضا و کفّاره روزه واجب است

جاهائى که قضا و کفّاره روزه واجب است

سوال 1 :

اگر کسى در ماه مبارک، بواسطه نگاه کردن به منظره تهييج کننده يا نامحرم جنب شود، آيا روزه او باطل است و قضا و کفّاره دارد ؟

جواب :

اگر روزه‌دار اطمينان دارد که منى از او خارج نمى‌شود و اتّفاقاً بيرون آيد، بنابر احتياط مستحبّ قضاى روزه آن روز را بگيرد، ولى اگر اطمينان ندارد و به نامحرم يا منظره مهيّج نگاه کند و منى خارج شود، بايد روزه را قضا و کفّاره هم بدهد .

سوال 2 :

کسى که قضا و کفّاره بر گردن اوست آيا ترتيب لازم است ؟

جواب :

ترتيب لازم نيست .

سوال 3 :

چنانچه در ماه رمضان شخصى روزه‌دار، حيوانى را وطى کرد )قُبلاً يا دُبراً، حلال گوشت يا حرام گوشت( ولى منى از او خارج نشد، آيا روزه او باطل است يا خير ؟ در صورت بطلان، آيا قضا و کفّاره دارد ؟ و در فرض کفّاره آيا کفّاره او جمع است يا خير ؟

جواب :

روزه باطل مى‌شود و لو انزال منى نشده باشد و در اين صورت قضا لازم و کفّاره جمع هم واجب است، على الاحوط .

سوال 4 :

فردى به گمان اين که بلوغ پسرها، در سنّ پانزده سال شمسى است، ماه مبارک رمضان را روزه نگرفته، سپس معلوم شده پانزده سال قمرى او تمام شده آيا بر او کفّاره لازم است ؟

جواب :

در صورتى که جاهل مقصّر باشد، يعنى مى‌توانسته سوال کند و نکرده به احتياط واجب کفّاره لازم است .

سوال 5 :

اگر انسان مشغول گرفتن روزه کفّاره شد که 31 روز بايد متوالى باشد، امّا بعد از گرفتن 25 روز متوجّه شد که يک روزى، روزه نذر معيّن بدهکار است، حال وظيفه او چيست ؟ آيا کفّاره بر نذر مقدّم است ؟

جواب :

نذر مقدّم است و با فرض سوال توالى به هم نمى‌خورد و بعد از اداء نذر، کفّاره را ادامه بدهد .

سوال 6 :

آيا در کفّاره جمع که دسترسى به عبد نيست، چه بايد کرد ؟

جواب :

ساقط است .

سوال 7 :

اگر فردى هر روز صبح مقدارى پول بعنوان صدقه کنار بگذارد، بعد از يکسال مى‌خواهد آن را بعنوان کفّاره روزه بدهد جايز است يا خير ؟

جواب :

اگر از اوّل به اين صورت براى کفّاره نيّت کند، اشکال ندارد و الاّ از کفّاره کفايت نمى‌کند .

سوال 8 :

شخصى در ماه مبارک رمضان يا روزه نذرى يا قضاى روزه ماه مبارک، البتّه بعد از زوال با چيز حرامى روزه خود را باطل مى‌کند، حکم مسئله چيست ؟ و بعد براى کفّاره جمع که يکى از آنها گرفتن 60 روز روزه است، تا سال آينده نگرفت آيا مدّ طعام لازم است ؟

جواب :

کفّاره جمع در صورتى است که با چيز حرام، روزه ماه رمضان را افطار کند و همچنين روزه نذر و قضاى ماه مبارک است و اگر کفّاره را که روزه است تا سال آينده نگرفت، مجدّداً بر او کفّاره لازم نمى‌شود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

خوردن و آشامیدن

No image

روزه مسافر

No image

قىّ

Powered by TayaCMS