احکام نجاست (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

احکام نجاست (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

احکام نجاسات

مسأله 136 :

نجس کردن خط و ورق قرآن حرام است و اگر نجس شود بايد فوراً آن را آب بکشند.

مسأله 137 :

اگر جلد قرآن نجس شود در صورتي که بي احترامي به قرآن باشد، بايد آن را آب بکشند.

مسأله 138 :

گذاشتن قرآن روي عين نجس مانند خون و مردار، اگرچه آن عين نجس خشک باشد، حرام است و برداشتن قرآن از روي آن واجب مي‌باشد.

مسأله 139 :

نوشتن قرآن با مرکّب نجس اگرچه يک حرف آن باشد حرام است، و اگر نوشته شود بايد آن را آب بکشند، يا به واسطه تراشيدن ومانند آن کاري کنند که از بين برود.

مسأله 140 :

دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتي که موجب هتک يا نجاست آن بشود ولي اگر براي آگاهي بگيرد با حفظ شرائط دادن حرام نيست وگرفتن هم واجب نمي‌‌باشد.

مسأله 141 :

اگر ورق قرآن يا چيزي که احترام آن لازم است، مثل کاغذي که اسم خدا يا پيغمبر يا امام بر آن نوشته شده، در مستراح بيفتد بيرون آوردن وآب کشيدن آن اگرچه خرج داشته باشد واجب است، و اگر بيرون آوردن آن ممکن نباشد، بايد به آن مستراح نروند تا يقين کنند آن ورق پوسيده است، و نيز اگر تربت در مستراح بيفتد وبيرون آوردن آن ممکن نباشد، بايد تاوقتي که يقين نکرده اند بکلّي از بين رفته به آن مستراح نروند.

مسأله 142 :

خوردن وآشاميدن چيز نجس حرام است و همچنين است بنابر احتياط واجب خورانيدن آن به ديگري واما خورانيدن آن به اطفال جائز است اگرچه بنابر احتياط مستحب ترک آن است و اگر خود طفل غذاي نجس را بخورد يا با دست نجس غذا را نجس کند و بخورد، لازم نيست از او جلوگيري کنند.

مسأله 143 :

فروختن وعاريه دادن چيز نجسي که مي‌شود آن را آب کشيد، اگر نجس بودن آن را بطرف بگويند اشکال ندارد.

مسأله 144 :

اگر انسان ببيند کسي چيز نجسي را مي‌خورد اعلام به او واجب نيست و اگر ديد بالباس نجس نماز مي‌خواند، لازم نيست باو بگويد.

مسأله 145 :

اگر جايي از خانه يا فرش کسي نجس باشد وببيند بدن يا لباس يا چيز ديگر کساني که واردخانه او مي‌شوند با رطوبت به جاي نجس رسيده است بنابر احتياط واجب به آنان تذکّر دهد.

مسأله 146 :

اگر صاحب خانه در بين غذا خوردن بفهمد غذا نجس است بنابر احتياط بايد به مهمانها بگويد؛ ولي اگر يکي از مهمانها بفهمد، لازم نيست به ديگران خبر دهد، مگر مسبّب باشد.

مسأله 147 :

اگر چيزي را که عاريه کرده نجس شود، چنانچه صاحبش آن چيز را در خوردن وآشاميدن استعمال مي‌کند بنابر احتياط واجب نجس شدن آن را باو بگويد، بلکه اگر در کاري هم که شرط آن پاکي است بايد خبر دهد.

مسأله 148 :

اگر بچه بگويد چيزي نجس است يا چيزي را آب کشيده، قبول او مشکل است در صورتي که با خبر دادن او اطمينان حاصل نشود، ولي بچه‌اي که تکليفش نزديک است، اگر بگويد چيزي را آب کشيدم حرف او قبول مي‌شود و همچنين است اگر بگويد چيزي نجس است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام نجاست

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS