واجبات طواف

واجبات طواف

واجبات طواف

کارهاى واجب طواف هفت چيز است :

اول : طواف را از حجر الاسود شروع کند وبايد کمى پيش از آنکه به حجر الاسود برسد نيت طواف نمايد که از مقابل حجر الاسود طواف مى نمايم تا يقين کند از وقتى که مقابل حجر الاسود رسيده نيت داشته است .

دوم : هر دورى را به حجر الاسود تمام کند ودر دور آخر براى آنکه يقين کند که هفت دور طواف کرده کمى از حجر الاسود بگذرد ، وقصدش اين باشد که زائد جزء طواف نيست .

سوم : طورى طواف کند که خانه کعبه طرف دست چپ او باشد ، پس اگر در بين طواف براى بوسيدن رکنها يابه جهت ديگرى صورت را مقابل خانه کند ، يابواسطه زيادى جمعيت پشت يارو به خانه نمايد ،آن مقدار را نبايد حساب کند و بايد دوباره آن مقدار را بطور صحيح بجاآورد. (مسأله 64) براى آنکه در تمام طواف شانه چپ مقابل خانه باشد ، بهتر است وقتى که از حجر الاسود گذشت پيش از آنکه به درب حجر اسماعيل برسد قدرى بدن خود را بطرف چپ کج نمايد ونيز بهتر است پيش از رسيدن به درب ديگر حجر اسماعيل قدرى بدن خود را به طرف راست کج نمايد ومقابل هر رکنى که ميرسد بهمين دستور عمل کند .

چهارم : موقعى که خانه را طواف مى کند حجر اسماعيل را در طواف خود قرار دهد ولى داخل آن نشود وچنانچه داخل شود آن دور از طواف او باطل است وبايد آن را حساب نکند واحتياط آنست که بقيه را تاهفت دور تمام نموده ودو رکعت نماز طواف خوانده وهفت دور ديگر هم طواف کند .

پنجم : در حال طواف بيشتر از بيست وشش ذراع ونيم ( اين مقدار فاصله بيت است تا مقام ابراهيم ) از خانه کعبه دور نشود على الاحوط ( ذراع از آرنج است تاسر انگشتان ) واگر در بين طواف بيشتر از اين مقدار از خانه دور شود بايد آن مقدار را که از خانه بيشتر از بيست وشش ذراع ونيم دور بوده از طواف حساب نکند وآن را دوباره بطور صحيح بجا آورد ولى وقتى مقابل حجر اسماعيل رسيد بايد مواظب باشد که بيشتر از شش ذراع وکسرى از حجر دور نشود واگر بيشتر از اين مقدار دور شد بايد آن مقدار را از طواف حساب نکند ودوباره همان مقدار را بطور صحيح بجا آورد .

ششم : دور خانه بگردد واگر در بين طواف روى صفحه اى که اطراف خانه است وآن را شاذروان مى گويند راه برود آن مقدار از طواف باطل است وبايد آن را بطور صحيح بجا آورد، وهمچنين است اگر در بين طواف روى ديوار حجر اسماعيل برود واحتياط واجب آن است که در حال طواف براى دست ماليدن به رکنها ياغير از آن از روى شاذروان دست خود را بطرف ديوار خانه دراز نکند ونيز دست را روى ديوار حجر نگذارد .

هفتم : هفت دور تمام طواف کند وآن را کم وزياد ننمايد ، واگر عمداً بيشتر از هفت دور طواف کند ، در صورتيکه آن زيادى را بقصد جزئيت همان طواف آورده باشد طواف او باطل است چه از اول اين قصد را داشته بوده وچه در اثناء قصد کرده باشد بلکه اگر بعد از تمام شدن هفت دور هم قصد کند که آن زيادى جزء آن باشد نيز طواف باطل مى شود ، بنابر احتياط واجب بايد آن را تکرار نمايد ، ودر طواف واجب بعد از تمام شدن هفت شوط جايز نيست که شروع در طواف ديگر نمايد ونماز آنرا عقب بيندازد ولى در طواف مستحب جايز است، هر چند که مکروه است .

(مسأله 65) اگر عمداً بدون عذر از هفت دور يک دور يابيشتر کم کند چنانچه کارى که پى در پى بودن طواف را بهم مى زند نکرده بايد طواف را تمام کند واگر کارى که

پى در پى بودن طواف را بهم ميزند انجام داده بايد طواف را از سر بگيرد .

(مسأله 66) اگر در طواف واجب سهواً زيادتر از هفت دور طواف کند ودر بين طواف هشتم يادش بيايد بايد آن را رها کند وطواف او صحيح است واگر بعد از طواف هشتم يادش بيايد مى تواند مقدار زيادى را حساب نکند، يا بقدرى بر آن زياد کند که هفت دور شود وهفت دور اول واجب وهفت دور دوم مستحب مى باشد وبعد دو رکعت نماز براى طواف واجب ودو رکعت ديگر براى طواف مستحب بجا مى آورد .

(مسأله 67) اگر سهواً کمتر از هفت دور طواف کند چنانچه از سه دور ونيم گذشته بايد بقيه را تاهفت دور تمام نمايد واگر از سه دور ونيم نگذشته ، بايد هفت دور را از سر بگيرد وچنانچه يادش نيايد تابه وطنش برسد بايد ديگرى را از طرف خود نايب بگيرد که طواف نمايد .

(مسأله 68) اگر طواف واجب را بدون عذر رها کند وبقدرى فاصله دهد که اگر بقيه آن را انجام دهد نمى گويند طواف را پشت سر هم بجا آورده ، بايد طواف را از سر بگيرد واما اگر بواسطه عذرى مثل بيمارى آن را رها کند پس اگر بعد از تمام شدن سه ونيم دور آن را رها کرده باشد بعد از بر طرف شدن عذر وحصول بهبودى از همانجائى که رها کرده آنرا تمام نمايد واگر پيش از تمام شدن سه ونيم دور باشد بايد بعد از حصول بهبودى دوباره هفت دور طواف نمايد وچنانچه قدرت بر اتمام يا استيناف پيدا نکند بايستى صبر نمايد تا وقت طواف تنگ شود اگر ممکن است سواره ياکسى اورا بر دوش گرفته وطواف کند وچنانچه اين هم ممکن نباشد بايد کسى را نايب بگيرد تا از عوض او طواف کند .

(مسأله 69) اگر بعد از تمام شدن طواف در شماره دورها شک کند ، بايد به شک خود اعتنا نکند وطواف او صحيح است ونيز اگر در آخر دورى شک کند که دور هفتم است ياهشتم بايد به شک خود اعتنا ننمايد وطواف او صحيح است .

(مسأله 70) اگر در آخر دورى شک کند که دور ششم است ياهفتم ، ياشک کند که دور ششم است ياهشتم ياشک کند که دور ششم است ياهفتم ياهشتم طواف او باطل است .

(مسأله 71) اگر بين دورى شک کند که دور هفتم است ياهشتم طواف او باطل است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

No image

واجبات طواف

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

مستحبات طواف

No image

شرایط طواف

No image

طواف

No image

واجبات طواف

Powered by TayaCMS