احکام بانوان در طواف
مسأله361. زنى که عادت عدديه او مثلاً هفت روز است، اگر پس از هفت روز پاک شد و غسل کرد و اعمال عمره را انجام داد
صفحه 117
ولى بعداً خون ديد اين دو حالت دارد:
الف. اگر قبل از ده روز قطع شد همه روزهايى که خون ديده و روزهايى که پاک شده سپس خون ديده محکوم به حيض است بايد اعمالى را که انجام داده اعاده کند.
ب. اگر از ده روز گذشت، غير از هفت روز اوّل، روزهاى ديگر محکوم به استحاضه است و اعمالى را که غير از هفت روز اوّل انجام داده درحال پاکى انجام داده است و صحيح است.
مسأله362. اگر زنى در طواف عمره تمتع پيش از سه شوط و نيم خون ديد، بايد فوراً مسجد را ترک کند و پس از پاک شدن طواف و ساير اعمال را از اوّل به جا آورد، و اگر زمان تنگ باشد و پيش از عرفات به عرفات پاک نشود، حج او تبديل به حج افراد مى شود که در آينده به تشريح آن خواهيم پرداخت.
مسأله363. اگر زنى پس از سه شوط و نيم از طواف، خون ديد و تا وقت وقوف در عرفات پاک نشد، باقيمانده اعمال عمره را مانند سعى و تقصير انجام مى دهد، سپس براى حج تمتع محرم مى شود و در بازگشت از منى به مکه پيش از طواف حج، بقيه طواف عمره تمتع را با نمازش به جا مى آورد، سپس به اعمال حج مى پردازد.
مسأله364. اگر زنى حائض بوده ولى از وضع خود اطلاع نداشت و اعمال عمره را انجام داد، سپس از وضع خود آگاه گشت، اگر پس از پاک شدن از حيض، براى انجام طواف و نماز و سعى وقت
صفحه 118
باقى است، بايد اعمال گذشته را تجديد کند و اگر باقى نيست، حج او به حج افراد تبديل مى شود، سپس يک عمره مفرده به جا مى آورد.
مسأله365. اگر زنى عمره تمتع را انجام داده بعد از آن متوجه شد که طواف او باطل بوده است، سپس حائض شد، هرگاه قبل از رفتن به عرفات پاک شد، طواف و نماز و سعى و تقصير را اعاده کند و اگر وقت تنگ باشد، حج او به حج افراد تبديل مى شود، و پس از حج، يک عمره مفرده نيز به جا بياورد.
مسأله366. اگر زنى به تصور اين که مستحاضه است در ميقات محرم شده و با انجام وظايف مستحاضه، اعمال عمره را به جا آورده سپس متوجه شد که حائض بوده است، اگر پس از پاک شدن، وقت براى انجام عمره باقى باشد، بايد اعمال عمره تماماً انجام دهد و تقصيرى که هم کرده، کفاره ندارد و در غير اين صورت، حج او، به حج افراد تبديل مى شود وپس از اعمال حج، عمره مفرده اى انجام مى دهد.
مسأله367. اگر زنى به تصور اين که پاک شده، طواف را و نماز طواف را انجام دهد، ولى به هنگام سعى متوجه شود که هنوز پاک نشده است تکليف وى با تکليف کسى که پس از انجام همه عمره، متوجه شده که حائض بوده است يکى است.
صفحه 119
مسأله368. اگر زنى در حال طواف، مستحاضه قليله شود اگر پس از تجاوز از نيمه طواف باشد پس از تجديد وضو و تطهير بدن و لباس، طواف را تمام کند و نماز آن را مى خواند و اگر قبل از آن اين حالت رخ دهد پس از وضو و تطهير بدن و لباس، طواف را از سر بگيرد و نماز طواف را بخواند .
مسأله369. مستحاضه کثيره که بايد براى نماز خود غسل کند، ديگر لازم نيست براى طواف غسل جداگانه اى بنمايد و فقط بايد وضو بگيرد، خواه پس از غسل کردن تا پايان نماز طواف، خون قطع گردد يا نه، ولى احتياط مستحب آن است که براى طواف ونماز آن، غسل جداگانه اى بنمايد.